100% Fruit, vers geperst - Pressé au frais
Vers geperst, 100% vers fruit
Zonder toegevoegde suikers
Zonder bewaarmiddelen
Zonder kleurstoffen

100% Fruit

Bij een gezond product hoort ook een milieubewuste manier van telen. Na een zoektocht van vele jaren bestaat er nu een productiesysteem dat de economische leefbaarheid van de fruitteler-ondernemer en het respect voor de natuur met elkaar verzoent.

Teelt

beeld teelt

Een nauwkeurige waarneming van de natuur in de boomgaard door de fruitteler is essentieel en ligt aan de basis. De fruitteler maakt een onderscheid tussen nuttige en schadelijke insekten. De nuttige insekten zijn de natuurlijke vijanden van de schadelijke. Het inzetten van lieveheersbeestjes tegen bladluizen, het aanplanten van hagen en aanleggen van natuurlijke vegetatiestroken om de nuttige insekten aan te trekken en het plaatsen van zitstangen en nestkastjes voor roofvogels zijn enkele voorbeelden.

Bereiding

beeld bereiding

De appelen worden eerst gewassen en dan fijngemalen. Daarna worden de seizoenvruchten toegevoegd en vervolgens wordt het geheel geperst. Om de fruitsappen langer te kunnen bewaren worden ze eerst gepasteuriseerd (d.w.z. opgewarmd tot +/- 78°C), daarna worden ze, onder vacuüm, warm in de flessen afgevuld. De flessen worden luchtdicht afgesloten zodat het fruitsap houdbaar is zolang de fles gesloten blijft zonder dat er bewaarmiddelen moeten toegevoegd worden.

Controle

beeld controle

Onafhankelijke controle door een erkend controleorgaan. De geïntegreerde produktie is wettelijk beschermd en moet voldoen aan wettelijk vastgestelde normen. Regelmatige en onaangekondigde controles en residu-staalnames in de fruitaanplanting, de frigo's en bij het verpakken garanderen de consument dat deze principes op het terrein daadwerkelijk worden toegepast.